WEBTRANS 2 EN-BG

Добави в количката:

31.72 лв.
Разпродажба: 29.50 лв.
7% намаление
SkyCode WebTrance

Какво е WebTrance?

WebTrance е програма - машинен преводач от АНГЛИЙСКИ на БЪЛГАРСКИ език, която позволява разглеждане на интернет страници (на английски) от хора със слаби или никакви познания по английски, превеждайки в РЕАЛНО ВРЕМЕ съдържанието им на български език.

Качество и разбираемост на превода:

Превод по смисъл, а не дума по дума е предизвикателство пред много хора, изучаващи английски език. Целта на WebTrance е смислен превод на завършени изречения, а не просто още един компютърен речник. В този смисъл WebTrance е една непрекъснато подобряваща се система. Разбира се, една компютърна програма не може да предостави 100% успеваемост на превода, особено когато има много думи и цели изречения, чиито смисъл зависи от контекста. Например: "The judge considered the sentence." може да се преведе като "Съдията обмисли изречението", или "Съдията обмисли присъдата".

Защо преводачът греши?

Когато четете даден текст, вие анализирате съдържанието му, базирайки се на целия си житейски опит, т.е. основно на смисъла на думите. За момента WebTrance анализира текста, опирайки се предимно на граматика и синтаксис. Това е така, тъй като граматиката е много по-точно описана и класифицирана от смисловите асоциации, които всеки от нас изгражда от самото си раждане.

Като следствие от гореизложеното, малки грешки в правописа на английския текст могат да доведат до загуба на смисъла в българския превод. Подобен ефект се наблюдава и ако дадена дума в английското изречение не е описана адекватно в базата данни на преводача.


  • Модел: WEBTRANS 2 EN-BG


Вашият IP адрес е: 54.209.202.123
Всички цени са с включен ДДС
Разработка © 2004-2008 УЕЙВ НЕТ ЕООД.